Prikazani svi od ukupno 13 rezultata

tonisitz-px

Tonisity Px

Tonisity Px je prvi proteinsko izotonični napitak za prasad. U praškastoj je formi I lako se umešava sa vodom I obezbeđuje rehidrataciju I intestinalnu podršku crevima , koja je potrebna u različitim fazama svinjarske proizvodnje.

Tonisity Px obezbeđuje hranljive materije koje su potrebne prasadima već od 2. dana života. Davanjem Tonisity Px rastvora prasadima u periodu od 2. do 8. dana života, I 3 dane pre I 3 dana nakon zalučenja prasadi, obezbeđuje se brz I visok povrat investicije zahvaljujući smanjenom uginuću pre zalučenja, povećanoj težini na zalučenju, boljim performansama prasadi nakon zalučenja, smanjenoj upotrebi antibiotika.

Proizvod karakterišu I izuzetna aroma, ukus I tekstura, koji su veoma privlačni prasadi I koja obožavaju da konzumiraju Tonisity Px.

DanMilk Supreme

DanMilk Supreme 1.0

DanMilk Supreme 1.0 je zamena za mleko krmače, sa dodatkom vitamina I minerala. DanMilk Supreme 1.0 se sastoji od 100% proizvoda na bazi mleka (sporedni proizvodi industrije mleka koncentrat protein surutke i slatka surutka u prahu). Proizvod takođe sadrži i probiotik YC. DanMilk® Supreme 1.0 je odlična zamena za mleko za prasad, koja je veoma efikasna posebno ako se aplicira kroz tzv CUP System Pump n Grow.oda na bazi mleka (sporedni proizvodi industrije mleka koncentrat protein surutke i slatka surutka u prahu). Proizvod takođe sadrži i probiotik YC. DanMilk® Supreme 1.0 je odlična zamena za mleko za prasad, koja je veoma efikasna posebno ako se aplicira kroz tzv CUP System Pump n Grow.

Doziranje proizvoda je 130g na 1litar vode. Jedan od brojnih benefita ovog proizvoda je taj što se može razmutiti I servirati u hladnoj vodi, čime se izbegava razvoj mikroorganizama do kojeg dolazi zagrevanjem mleka.

Alphasoy

Alpha soy 530 GMO free

Alpha soy 530 GMO free je protein soje koji je prošao specijalnu termo mehaničku obradu i tretman obogaćivanja enzimima, danskog proizvođača Agilia.  Ima odličan ukus i visoku svarljivost energije i proteina. AlphaSoy 530 GMO FREE dokazano poboljšava unos hrane, poboljšava prirast i konverziju hrane kod mladih i osetljivih životinja. Zahvaljujući specijalnoj tehnologiji obrade I prerade antinutritivni faktori su svedeni na minimum – Tripsin inhibitor < 2 mg/kg.

Butirex-c4

Butirex C4

Butirex C4 je promotor rasta crevnih resica tj protektirani natrijum butirat minimalne koncentracije 54%.

Sam način protekcije hemijskih putem – pufernim solima je ono što proizvod čini jedinstvenim na tržištu, I zahvaljujući tome obezbeđeno je da svih 54% stigne I oslobodi se u tankim crevima I tako ostvari pun efekat na rast I razvoj crevnih resica, a samim tim I na svarljivost I usvojivost hranljivih materija. čitava koncentracija proizvoda (54%) stigne i oslobodi se u tankim crevima i tako ostvari pun efekat na rast i razvoj crevnih resica

Upotrebom Butirex C4 se favorizuje i pospešuje razvoj korisne mikroflore, čime se pomaže u balansiranju korisne i patogene mikroflore, stimulaiše se pancreas I lučenje enzima.

Pozitivni efekti upotrebe Butirex C4:

 • Bolja konzumacija – Podseća prasad na miris “majčinog mleka”
 • Smanjena konverzija
 • Bolji prirast I svarljivost hrane
 • Bolji imuni status
 • Povećana proizvodnja mleka kod krmača
 • Smanjena upotreba antibiotika

Digest fast

Digest fast je efikasan biosurfaktant koji kombinuje sinergistički efekat lizofosfolipida i ekstrakata biljaka.

Obezbeđuje odličnu svarljivost masti i dostupnost energije jer deluje kao prirodni emulgator. Poboljšava svarljivost drugih hranljivih materija u hrani i bolju apsorpciju vitamina rastvorljivih u mastima.

LIZOFOSFOLIPIDI su površinski aktivne supstance koje imaju širok spektar delovanja kao emulgator, povećavaju usvojivost, kao sredstvo za raspršivanje i vlaženje. Lizofosfolipidi imaju važnu ulogu u ishrani kao emulgatori i potpomažu u varenju masti i apsorpciji masnih kiselina formiranjem mikroskopski slepljenih molekula.

EKSTRAKT ARTIČOKE – Povećava proizvodnju i protok žuči i pospešuje regeneraciju ćelija jetre. Žuč je jetreni produkt koji se izlučuje u tanko crevo gde razbija molekule masti i deluje kao prirodni emulgator. Takođe pomaže eliminaciji toksičnih materija iz jetre.

BETAIN pomaže i povećava funkcije jetre i ubrzava organsku detoksikaciju. Betain prenosi metil grupe neophodne za umnožavanje RNK i za većinu detoksikacionih procesa koji se odvijaju u jetri

L – carnitin deluje kao pojačivač apetita i omogućava unapređenju zootehničkih parametara.

Osim aktivnosti emulgovanja obavlja i sledeće funkcije:

 • Čuva pankreas, crevnu sekreciju i žuč
 • Povećava svarljivost hrane
 • Preventivno deluje i kontroliše preopterećenje jetre koje se javlja kod zamašćene jetre
 • Poboljšava proizvodne parametre kod životinja
Silvafeed

Silvafeed Nutri P

Silvafeed Nutri P – je prirodni ekstrakt pitomog kestena, namenjen monogastričnim životinjama. ima astrigentno dejstvo koje usporava peristaltične pokrete u crevima i poboljšava funkciju digestivnih enzima.

Silvafeed® Nutri P kod prasadi redukuje dijareju, pospešuje absorpciju hranljivih materija u crevima, poboljšava rast i razvoj životinje i podiže zdravstveni status na viši nivo. Zalučenje je veoma stresan period za prasad i često ga prati dijareja i dehidratacija životinja. Silvafeed® Nutri P je veoma efikasno rešenje u ovom stresnom period, kao i u tovu.

Zahvaljujući svojim aktivnim komponentama Silvafeed® Nutri P ima selektivno bakteriostatsko dejstvo i promoviše dobre bakterije i jača prirodni odbrambeni mehanizam organizma protiv većine patogenih sojeva bakterija, kao što su:

 • Staphylococcus aureus;
 • Campylobacter jejuni;
 • Salmonella Typhimurium;
 • Clostridium perfringens;
 • Escherichia coli;

Silvafeed® Nutri P je prijatnog ukusa koji privlači životinje, pa deluje i kao pojačivač ukusa i utiče pozitivno na konverziju hrane, prirast i uginuće. Takođe se može koristiti i kao alternativa antimikrobijalnim promoterima rasta (AGP), ne ostavlja rezidue.

Dodatkom Silvafeed® Nutri P u hranu za krmače postiže se: bolje zdravlje creva, eliminišu se problemi sa varenjem i pospešuje se unos hrane u laktaciji.

Liptocol

Liptocol je proizvod koji je specijalno dizajniran kako bi pomogao u kontroli bolesti, na farmama monogastričnih životinja, koje su uzrokovane pojavom Escherichia coliSalmonella i Clostridium.

Formulacija zasnovana na masnim kiselinama i ekstraktima biljaka predstavlja efikasno i brzo rešenje problema, koje ne zahteva period prilagođavanja i ne ostavlja residue, nasuprot konvencionalnim rešenjima.

Hygen pro

Hygen pro je fitobiotik koji je dokazano je efikasan u kontroli Gram +/- bakterija. Predstavlja kombinaciju:

 • ekstrakata biljaka – Bioaktivne komponente iz ekstrakata biljaka deluju stimulativno na sekreciju digestivnih sokova I enzima I time poboljšavaju svarljivost hrane;
 • esencijalna ulja – poboljšavaju integritet creva I pomaže u borbi sa patogenim bakterijama, poboljšava imuni sistem;
 • masnih kiselina kratkog lanca
 • protektirane organske kiseline – Obezbeđuju ispravnost hrane prevencijom rasta I razvoja mikroorganizama. Takođe deluju sinergistički sa esencijalnim uljima I ova kombinacija se pokazala kao savršena u borbi sa patogenim bakterijama.

Deluje tokom čitavog digestivnog trakta postepeno otpuštajući aktivne komponente.

riblje-brasno

RIBLJE BRAŠNO

RIBLJE BRAŠNO danskog proizvođača FF Sagen je savršen nbutritivni proizvod koji je namenjen skoro svim vrstama životinja. Riblje brašno je prirodno bogato sa visoko svarljivim proteinom što veoma pozitivno utiče na proizvođačke performance. Takođe ga karakteriše skoro savršeno izbalansiran sastav visoko svarljivih amino kiselina koje su ključne u rastu I razvoju životinja. Ono što je veoma bitno kod hraniva animalnog porekla jeste da je process proizvodnje strogo kontrolisan I da je proizvod garantovano Salmonella free.

PERMEAT-DE-SERUM

PERMEAT DE SERUM

PERMEAT DE SERUM je permeat slatke surutke. Predstavlja bogat izvor lako svarljive laktoze (min. 85%) I koristi se u predstarteru I starter za prasad. Dobija se sušenjem spray-dried tehnologijom što je veoma bitno kod ovakvih proizvoda I samim tim nije higroskopan, lak je za upotebu i ne pravi probleme u proizvodnji.

Fintox-extra

FINTOX EXTRA

FINTOX EXTRA predstavlja kombinaciju organskih I neorganskih sastojaka u borbi protiv mikotoksina. Čine ga:

 • metaboliti ekstrakata biljaka, dobijeni procesom fermentacije, sa širokim kapacitetom vezivanja mikotoksina: fenoli, polifenoli i drugi metaboliti;
 • Specijalno selektovani aluminosilikat (HCAS) – termički I hemijski tretiran da bi se poboljšale osobine vezivanja I kontrole mikotoksina;

FINTOX MOLD PLUS

FINTOX MOLD PLUS (FMP) predstavlja kombinaciju sastojaka koji sinergistički deluju u borbi protiv mikotoksina. Čini ga veoma uspešna kombinacija efikasnog bipolarnog hidratisanog Na-Ca aluminosilikata sa detoksikantom, konstantno dejstvo nekoliko enzima i antifugalni efekat organskih kiselina.

Enzimi uključeni u FMP razgrađuju mikotoksine u jedinjenja koja se lakše adsorbuju, zahvaljujući čemu je kapacitet vezivanja aluminosilikata povećan čak I do 3 puta.

Vezivanje mikotoksina je potpuno selektivno i ne vezuje vitamine, minerale, antibiotike…itd. Fizičko hemijska veza između adsorbenta i mikotoksina je veoma stabilna i ne podleže promenama prilikom variranja pH u digestivnom traktu.

Organske kiseline kontrolišu pH I puferni kapacitet, dok njihovo antimikrobno dejstvo pomaže sprečavanju razvoja bakterija, kvasaca i plesni.

FMP takođe sadrži I frukto oligosaharide (FOS) i ekstrakte prirodnih mikroorganizama koji poboljšavaju zdravlje digestivnog trakta i jačaju imuni sistem unapređujući zootehničke parametre.

FMP je veoma efikasan kod mikotoksina kao što su Zearalenon i Ochratoxin.

FINTOX PRO ADVANCE

FINTOX PRO ADVANCE predstavlja vezivač mikotoksina I detoksikator, koji čine:

 • Specijalno selektovani aluminosilikat (HCAS) – termički I hemijski tretiran da bi se poboljšale osobine vezivanja I kontrole mikotoksina
 • Enzimi koji razgrađuju mikotoksine u jedinjenja koja se lakše adsorbuju, zahvaljujući čemu je kapacitet vezivanja aluminosilikata povećan čak I do 3 puta. Veoma su efikasni kod mikotoksina tipa T-2 i Zearalenon
 • Ekstrakti biljaka:
  • Sylibum marianum – štiti jetru tako što promoviše obnavljanje I rast novih ćelija jetre. Deluje kao antioksidant I pomaže u varenju masti;
  • Ekstrakt artičoke – povećava proizvodnju žuči kroz funkcije jetre, pomaže u izbacivanju žuči iz sistema, deluje kao detoksikator I diuretik.
  • Ekstrakt lista vinove loze – Izvor flavonoida koji imaju širok spektar pozitivni efekata kod antizapaljenskih procesa;
 • Supstance analognog efekta vitaminima:
  • Inozitol
  • Betain

Prebiotici – pospešuju integritet creva I poboljšavaju zdravlje imunog sistema I zootehničke parametre. Stimulišu razvoj crevnih resica.